top of page
  • Forfatterens bildeTiril Glasø Holseter

Veganske pizzasnurrer

Oppdatert: 19. jan.

Perfekt som lunsj til jobb/skole, reise eller ekstra kos hjemme <3

Oppskrift til 16 stykker


Dette trenger:


Deig

- 2 toppet ss surdeigsstarter (kan byttes ut med 1/4 gjær)

- 1/2 ss salt

- 5 dl vann

- 800 gram / 13,3 dl hvetemel


Pizzafyll

- 3,5 dl tørket soyagranulat

- 1 løk

- 4 hvitløksfedd

- 400 gram pizzasaus (kan også bruke hermetiske tomater)

- 2 ss tomatpure

- 2 ts salt

- 1/2 ts pepper

- 1/2 ss sukker

- 3 ss oregano

- 3 ss basilikum

- 200 gram vegansk ost


Topping

- plantemelk til pensling

- 100 gram vegansk ost


Dette gjør du:

  1. Jeg satt surdeigen på kvelden, så den er klar neste morgen. Ha surdeigsstarter/gjær, salt og kaldt vann i en bakebolle. Bland det sammen til surdeigsstarteren er oppløst.

  2. Ha i hvetemel og bland alt sammen. Jeg brukte en kjøkkenmaskin, men du kan fint gjøre det for hånd. Ha over et vått bolletrekk og la heve i minst 12 timer. Hvis du lager gjærdeig trenger det bare å heve 1 time. Husk å mate surdeigsstarteren med 2 toppet ss hvetemel og litt og litt vann til du får en tykk og limete konsistens. La den stå på kjøkkenbenken i 12 timer, før du setter den tilbake i kjøleskapet til neste gang du skal bruke av den.

  3. Lag pizzafyllet ved å starte med å helle kokende vann over soyagranulatet. Sett det til siden til det blir mykt.

  4. Kutt løk og glans det i olje i en stekepanne. Press hvitløksfeddene og ha det sammen med løken. La det steke på medium varme i rundt 5 minutter.

  5. Press ut vannet fra soyagranulatet og ha det i stekepanna sammen med pizzasaus, tomatpure, salt, pepper, sukker, oregano og basilikum. Bland sammen. La det småkoke før du lar den avkjøle seg. Sett i kjøleskapet hvis du skal bruke den senere.

  6. Neste dag ha mel utover benken før du tar ut deigen. Strø mel over deigen og kjevle den ut til den er cirka 50 x 50 cm. Smør på pizzafyllet og strø over vegansk ost. Rull sammen til en pølse. Del den i 2, deretter i 2, så i 2 og til slutt i 2 så man får 16 snurrer.

  7. På hver pizzasnurr legg enden under, hvis du ikke finner den bare dropp det. Fordel det på 2-3 stekebrett med bakepapir. Press hver enkelt pizzasnurr ned og la de etterheve i 1 time. 30 minutter skal være nok hvis du baker med gjær.

  8. Sett ovnen på 225 grader. Pensle de med plantemelk og strø over ekstra ost hvis du ønsker. Sett de midt i ovnen i 15-30 minutter. Mine måtte være inne i 30 minutter, men det er forskjell fra ovn til ovn. Ta de ut når de er litt brune under og avkjøl dem på en rist.


551 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page