top of page
  • Forfatterens bildeTiril Glasø Holseter

Veganske ost- og skinkesnurrer

Oppdatert: 19. jan.

Man vil bare hiver seg over disse og det blir garantert krangling om hvem som får den siste!

Oppskrift til 16 ost- og skinkesnurrer


Dette trenger du:


Deig

- 2 toppet ss surdeigsstarter (kan byttes ut med 1/4 pakke gjær)

- 0,5 ss salt

- 5 dl kaldt vann (lunkent hvis du baker med gjær)

- 800 gram hvetemel


Krydderost

- 300 gram kremost

- 1,5 ts løkpulver

- 1,5 ts hvitløkspulver

- 3/4 ts salt

- 3/4 ts pepper

- 1,5 ts sukker


Fyll

- 200 gram vegansk skinke

- 200 gram vegansk ost


Ekstra

- pensle med plantemelk

- 100 gram ost på toppen


Dette gjør du:

  1. Ha surdeigsstarter/gjær, salt og vann i en bakebolle. Bland det sammen så det løser seg opp. Ha i hvetemel og elt til en deig. Jeg brukte maskin med eltekrok, men du kan fint gjøre det for hånd. La deigen heve i 12 timer på benken hvis du baker med surdeig og 1 time hvis du baker med gjær.

  2. Husk å mat surdeigsstarteren med 2 toppet ss hvetemel og litt og litt vann til man får en tykk og limete konsistens. La den stå på benken i 12 timer før du setter den tilbake i kjøleskapet, til neste gang man skal bake med den.

  3. Lag krydderost ved å blande kremost, løkpulver, hvitløkspulver, salt, pepper og sukker. Skjær vegansk skinke i biter og eventuelt rasp ost hvis du ikke har ferdigraspet.

  4. Ha mel utover benken og ha ut deigen. Ha mel over deigen og kjevle den ut til cirka 50x50 cm. Smør på krydderosten, strø over vegansk skinke og raspet ost. Rull deigen sammen til en pølse som er cirka 60 cm. Deretter skjær den i 2, deretter i 2, så i 2 og til i 2 så man får 16 snurrer.

  5. Legg enden av snurren under. Dropp det hvis du ikke finner den. Legg snurrene på et stekebrett med bakepapir. Ha maks 9 stykker på hvert brett. Klem dem flate med hendene. La de etterheve i 1 time hvis du baker med surdeig og 30 minutter hvis du baker med gjær.

  6. Sett ovnen på 225 grader. Pensle de med plantemelk og strø over ekstra ost på toppen. Sett midt i ovnen i 20 minutter. Ta de ut og ha de på en rist for å avkjøle dem. Da er det bare å hive seg over dem og spise <3
341 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Crostini

Bruschetta

Comments


bottom of page