top of page
 • Forfatterens bildeTiril Glasø Holseter

Veganske lefseruller med hjemmelaget kremost og gulrotlaks

Perfekt fingermat til 17.mai-bordet. Enkelt å spise og stor sjanse for å bli en favoritt. Til de som ikke liker smaken av røkelaks, har jeg også laget en variant med vegansk skinke.

Oppskrift til rundt 30 små biter


Dette trenger du:

- 5 store tortillalefser eller 10 potetlomper


Kremost

- 270 gram tofu

- 2 ss sitronsaft

- 1/2 ts løkpulver

- 1/2 ts hvitløkspulver

- 1 ts salt

- 1/4 ts pepper

- 1/2 ss sukker


Variant 1

- 4 stk gulrøtter

- 2 ss soyasaus

- 1 ss liquid smoke

- 1 ss olivenolje

- 5 blad hjertesalat


Variant 2

- 1/2 pakke ruccola

- 5 skiver vegansk skinke


Dette gjør du:

 1. Velg den varianten du vil lage. Hvis du vil lage begge, så må du doble oppskriften på kremost og ha dobbelt så mange lefser/lomper. Hopp over steg 2,3,5,6 og 7 hvis du ikke lager gulrotlaks.

 2. Sett ovnen på 190 grader.

 3. Ha uskrelte gulrøtter i en medium stor ildfast form og dekk dem med grovsalt. Pass på at det er salt både under og over gulrøttene. Sett i ovnen i 1,5 time.

 4. Press ut den væsken du greier fra tofuen. Smuldre den opp og ha den i blender eller food processor sammen med sitronsaft, løkpulver, hvitløkspulver, salt og pepper. Blend til en myk kremost.

 5. Når gulrøttene er ferdig, ta dem ut av ovnen og la det avkjøle seg.

 6. Ta gulrøttene ut av saltet og børst av dem. Ta av skallet ved hjelp av en kniv og skjær i tynne skiver. Legg dem i en liten form. Ha i soyasaus, liquid smoke og olivenolje. Bland sammen.

 7. Smør alle lefsene/lompene med kremost. Legg på hjertesalat nesten nederst på lefsene/lompene, la det være igjen litt lefsene til å starte rullingen. Fordel gulrotlaksen på lefsene, så det blir cirka likt på alle. Rull alle stramt sammen.

 8. Hvis du vil lage variant nr 2, smør lefsene/lompene med kremost. Legg litt ruccola nesten nederst på lefsene/lompene og så vegansk skinke. Rull alle stramt sammen.

 9. Skjær hver lefse/lompe i biter på skrått. Skjær av endene for å gjøre det pent. Det blir rundt 6 biter ut av 1 lefse og 3-4 biter ut av 1 lompe.

 10. Jeg pyntet dem med norske flagg og serverte dem på et fint fat.
969 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

コメント


bottom of page