top of page
  • Forfatterens bildeTiril Glasø Holseter

Veganske kransekakestenger

Enkle å lage og like gode som originalen.

Oppskrift til 32 kransekakestenger


Dette trenger du:

- 250 gram mandler eller mandelmel

- 250 gram melis

- 0,5 dl kikertlake

- 150 gram sjokolade


Dette gjør du:

  1. Kok mandler i 4 minutter i vann. Hell av vannet og legg de våte mandlene på et kjøkkenhåndkle, og ha et kjøkkenhåndkle over dem. La de avkjøle seg litt før du tar av skallet. Jeg bruker å klemme på hver mandel for å få dem ut av skallet, pass på at de ikke spretter veggimellom. La mandlene være dekt til i mens du gjør dette så det holder seg fuktig, for ellers tørker de. Når du er ferdig med å ta av skallet, la mandlene tørke i 2-3 dager på et tørt kjøkkenhåndkle.

  2. Når de er ferdigtørket, kvern de i en mandelkvern, food proccesor eller blender. Hvis du bruker maskin, pass på å ikke blend for mye så olje fra mandlene kommer ut og det ender opp som mandelsmør.

  3. Ha mandelmelet i en bolle sammen med melis og kikertlake. Bland sammen og kna til en deig. Du må kna en stund så den holder seg sammen. Sett den i kjøleskapet i minst 2 timer.

  4. Sett ovnen på 200 grader når du skal bake dem ut.

  5. Når den er avkjølt, del deigen i 4. Deretter del alle delene en gang til, så du ender opp med 8 små klumper. Sett de i kjøleskapet og ta ut en og en for å rulle dem til pølser. Det er helt normalt at deigen sprekker litt i mens du gjør dette. Det er ingen problem og ikke noe galt med den. Det er bare å presse den litt sammen og trykke på den i mens du ruller. Pølsen skal være 40 cm lang og cirka 1,5 cm tykk. Del den i 4 og legg de på et stekebrett. Ha maks 21 kransekakestenger på hvert brett.

  6. Sett midt i ovnen i 10 minutter. Når du tar dem ut, la de avkjøle seg på stekebrettet før du legger de over på noe annet.

  7. Smelt sjokolade over vannbad eller i mikro og dypp den ene enden av hver kransekakestang nedi. Jeg har de på et fat med plastfolie, så de ikke setter seg fast. Sett de kaldt for at det skal stivne, før du dypper den andre enden. Når begge endene er dyppet i sjokolade, la de avkjøles igjen før du pakker dem. Enten oppbevar dem i kjøleskapet i en boks eller pose eller så kan fryses hvis det er en stund til du skal spise dem.924 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page