top of page
  • Forfatterens bildeTiril Glasø Holseter

Veganske kanelboller med kremostglasur

Det her er de mykeste og beste kanelbollene jeg noensinne har spist! Den 4.oktober er det kanelbollens dagen, så lag disse. Kan bakes med surdeig eller gjær.

Oppskrift til 16 boller


Dette trenger du:


Kanelboller

- 200 gram smeltet vegansk smør

- 200 gram sukker

- 5 dl plantemelk

- 2 toppet ss surdeigsstarter eller 1/4 pakke gjær

- 1,1 kg hvetemel

- 1 ss kardemomme

- 1 ts salt

- 2 dl vegansk fløte


Kanelfyll

- 200 gram vegansk smør

- 2 dl sukker

- 4 ss kanel


Kremostglasur

- 150 gram vegansk kremost

- 1,8 dl melis

- 0,75 ts vaniljesukker

- 0,75 ss sitronsaft


Dette gjør du:

  1. Hvis du baker med surdeig start minst 12 timer før du skal bake ut deigen. 1 time hvis du baker med gjær. Smelt smør og sukker i en kjele. Hell i kald plantemelk og la den avkjøle seg. Den burde være under kroppstemperatur hvis du baker med surdeig. Hvis du baker med gjær kan den være kroppstemperatur. Husk å mat surdeigsstarteren med 2 toppet ss hvetemel og litt og litt vann til en tykk og limete konsistens.

  2. Ha surdeigsstarter/gjær i en bakebolle og hell i den avkjølte væsken. Bland sammen til surdeigen/gjæren har løst seg opp.

  3. Ha i hvetemel, kardemomme og salt. Elt til en deig, enten for hånd eller ved hjelp av en maskin. Når deigen er myk og slipper bollen, ha over et vått bolletrekk eller lignende. La deigen heve i minst 12 timer hvis du baker med surdeig, og 1 time hvis du baker med gjær.

  4. Når deigen er ferdighevet, lag kanelfyllet. Visp smør, sukker og kanel sammen til en luftig smørkrem, ved hjelp av en maskin. Dette tar rundt 10 minutter.

  5. Ha mel på benken og ha ut deigen. Kjevle den utover til et stort rektangel. Smør utover smørkremen på hele deigen. Bruk en kniv til å skjære deigen i 16 like store strimler. Rull en og en strimle sammen til en kanelbolle. Legg bollene sammen i en langpanne med bakepapir. De skal ligge tett i tett inntil hverandre. Etterhev i 1 time hvis du baker med surdeig, og 30 minutter hvis du baker med gjær.

  6. Sett ovnen på 180 grader. Når den er varm, hell over vegansk fløte på bollene og sett dem midt i ovnen i 30 minutter.

  7. I mens bollene stekes lag kremostglasuren. Ha kremost, melis, vaniljesukker og sitronsaft i en bolle. Visp sammen til en myk glasur. Sett kaldt når den er ferdig.

  8. Når bollene er ferdig, la de avkjøles. Server med å smøre kremostglasur på toppen. Spis og nyt!

940 visninger2 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Crostini

2 Comments


Natasha Isabelle Skramstad
Natasha Isabelle Skramstad
Oct 21, 2023

Hvilken vegansk kremost bruker du? 🤩

Like
Tiril Glasø Holseter
Tiril Glasø Holseter
Oct 21, 2023
Replying to

Jeg brukte green vie sin, kjøpt på veganlife :) men funker med oatly eller violife som man kan få kjøpt coop mega/obs og meny.

Like
bottom of page