top of page
  • Forfatterens bildeTiril Glasø Holseter

Vegansk twix

Episode 4 av "min veganske sjokoladefabrikk". En serie der jeg veganiserer tradisjonelle sjokoladebarer. Twix var min favorittsjokolade før jeg ble veganer og nå har jeg laget den vegansk. Det tok meg 4 forsøk å få det til, men følelsen jeg fikk når jeg greide det gjorde at det var verdt det! Oppskriften er enkel og eneste er at det tar litt tid å lage.

Oppskrift til cirka 25 biter


Dette trenger du:


Kjeks

- 160 gram vegansk smør

- 70 gram sukker

- 1 ts vaniljesukker

- 400 gram hvetemel

- 0,5 ts bakepulver

- 1 klype salt


Karamell

- 100 gram vegansk smør

- 2 dl vegansk fløte

- 100 gram sukker

- 1 dl lys sirup

- 1 klype salt


Sjokolade

- 250 gram vegansk sjokolade

- 1 ss kokosolje


Dette gjør du:

  1. Sett ovnen på 175 grader.

  2. Start med å lage kjeksen. Pisk smør og sukker hvitt ved hjelp av en maskin. Dette tar rundt 10 minutter. Ha i vaniljesukker, mel, bakepulver og salt. Ha på maskinen til alt er blandet sammen. Det skal være en smuldrete konsistens. Finn frem en ildfast form og ha i bakepapir. Formen skal være cirka 30 x 20 cm. Hell i deigen og press den utover med hendene til det er jevnt utover. Sett midt i ovnen i 15-20 minutter, til den er litt gyllen. Ikke stek den for mye, for da blir kjeksen veldig hard. Når jeg doblet oppskriften hadde jeg det inni i 30 minutter. Når du tar den ut av ovnen, la kjeksen avkjøles seg i formen.

  3. Da skal du lage karamell. Ha smør, fløte, sukker, lys sirup og salt i en dypbunnet kasserolle. Visp alt sammen i mens du koker opp på medium til høy varme. La det koke på medium varme i mens du visper i rundt 20-30 minutter. Når jeg dobler oppskrifter må jeg koke den i 40 minutter. Sjekk om karamellen er stiv nok, ved å ta dråpetesten. Finn frem et glass med kaldt vann og ha i litt av karamellen. Enten hell ut vannet eller fisk ut karamellen. Hvis du kan forme den til en myk kule er den ferdig. Hvis den er litt for klissete til å formes, så koker du den litt lengre. Avkjøl karamellen.

  4. Når både kjeksen og karamellen er avkjølt til romtemperatur, så kan du helle karamellen over kjeksen. Sett den i kjøleskapet.

  5. Smelt sjokolade over vannbad eller i mikroen. Når den er smeltet, ha i kokosolje og bland det inn. Hell den smeltet sjokoladen over karamellen og sett det tilbake i kjøleskapet. La den stå inni der i noen timer til alt er avkjølt.

  6. Når den er helt avkjølt, skjær opp i ønskede store biter med en varm kniv. Sjokoladen oppbevares i kjøleskapet i en tett boks i 3-4 uker eller kan fryses i opp til 1 år.539 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentarios


bottom of page