top of page
  • Forfatterens bildeTiril Glasø Holseter

Vegansk snickers

Neste mann ut i serien "min veganske sjokoladefabrikk".

Oppskrift til ca. 25 biter


Dette trenger du:


Bunn

- 125 gram vegansk sjokolade

- 50 gram peanøttsmør


Nougatfyll

- 400 gram vegansk marshmallows

- 0,5 dl lys sirup

- 200 gram peanøttsmør


Karamell

- 100 gram vegansk smør

- 2 dl vegansk fløte

- 1 dl lys sirup

- 100 gram sukker

- 1 klype salt

- 150 gram peanøtter


Topp

- 125 gram vegansk sjokolade

- 50 gram peanøttsmør


Dette gjør du:

  1. Smelt 125 gram sjokolade i mikro eller over vannbad. Ha peanøttsmør i den smeltet sjokoladen og bland inn. Ha det i en form med bakepapir, som er cirka 30 x 20 cm. Smør jevnt utover og sett i kjøleskapet.

  2. Det neste du gjør er å lage karamell. Ha smør, fløte, sirup, sukker og salt i en dypbunnet kjele. Kok opp i mens du rører. Kok i rundt 20-30 minutter. Ta dråpetesten for å sjekke om karamellen er ferdig. Finn frem et glass kaldt vann og ha i litt av karamellen. Hvis du kan forme den til en kule, så er den ferdig. Hvis den er for klissete, kok litt lengre. Når jeg doblet oppskriften kokes den i 40 minutter. Når den er ferdig, ta av platen og la den avkjøle seg.

  3. Ha marshmallows og sirup i en bolle som tåler varme. Ha det i mikroen og smelt marshmallowsen på medium varme. Ta ut med jevne mellomrom for å sjekke på den og rører litt.

  4. Når marshmallowsen har smeltet, ha i peanøttsmør og bland sammen. Du må nok kna litt med hendene for at at peanøttsmøret skal bli godt blandet inn.

  5. Ha nougatfyllet over sjokoladebunnen. Press det jevnt over. Deretter ha over den avkjølte karamellen og ha jevnt utover. Strø over peanøtter og press det litt ned i karamellfyllet.

  6. Smelt 125 gram sjokolade i mikro eller over vannbad. Ha i 50 gram peanøttsmør og bland inn. Ha den smeltet sjokolade over karamellfyllet og smør utover. Sett tilbake i kjøleskapet.

  7. Når den har stått kaldt i noen timer, ta den ut for å skjære den opp i biter. Bruk en varm kniv for dette. Bitene oppbevares i kjøleskapet i en tett boks i 3-4 uker. Eller kan fryses og være i fryseren i opp til 1 år.419 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Kommentare


bottom of page