top of page
  • Forfatterens bildeTiril Glasø Holseter

Vegansk pasjonsfrukt-konfekt

Konfekt med tropisk fyll.

Oppskrift til 45 konfekt


Dette trenger du:


Pasjonsfrukt-fyll

- 3,5 ss pasjonsfruktpulver eller 35 gram saft (3-4 stk pasjonsfrukt)

- 45 gram vegansk fløte

- 95 gram hvit vegansk sjokolade

- 25 gram vegansk smør


Sjokolade til form

- 270 gram vegansk sjokolade (det er nok sjokolade til min konfektform. det kan hende du trenger mer hvis du bruker en annen.)


Dette gjør du:

  1. Hvis du bruker fersk pasjonsfrukt. Åpne dem opp og skrap ut innholdet. Ha det i en sil, så du kun får saften og ikke frøene.

  2. Ha pasjonsfruktpulver eller saft i en kasserolle sammen med fløte. Varm det opp. Ta det av platen når det begynner å koke. Ha i hvit sjokolade. Gjør så sjokoladen blir dekt av fløten og la det stå i 5 minutter.

  3. Visp det sammen. Hvis ikke all den hvite sjokolade har smeltet, ta den tilbake på platen på lav varme. Ikke la blandingen bli varm og ta kasserollen av platen så fort alt er smeltet.

  4. Ha i smør og visp alt sammen.

  5. Smelt sjokolade over vannbad og ha litt i hver form. Jeg fyller under halvparten av formen og drar sjokolade oppover kantene. Hakk formen så luftboblene forsvinner. Sett i kjøleskapet til det stivner, dette tar minst 15 minutter.

  6. Ta ut av kjøleskapet og ha i fyllet. La det være igjen litt plass på toppen og topp med resten av den smeltet sjokoladen. Sett tilbake i kjøleskapet i minst 30 minutter.

  7. Ta de ut av formen når de er kalde. Skjær av ekstra sjokolade som er rundt.

  8. Konfektene kan oppbevares i kjøleskapet i 2-3 uker eller fryses i opp til 1 år.112 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page