top of page
  • Forfatterens bildeTiril Glasø Holseter

Vegansk nougatkonfekt

Smaker akkurat som den i sfinx-konfekteske.

Oppskrift til 4 brett (56 konfekt)


Dette trenger du:

- 45 gram hasselnøtter

- 2,5 ss sukker

- 230 gram vegansk nougat

- 440 gram vegansk sjokolade

- bronsestøv (kan sløyfes)

- konfektform


Dette gjør du:

  1. Sett ovnen på 160 grader. Ha hasselnøtter på et stekebrett med bakepapir. Sett det midt i ovnen når den er varm. La stå inni i 20-30 minutter til de er gylne.

  2. Avkjøl hasselnøttene når de er ferdige. Når de ikke er for varme, gni av skallet med fingrene.

  3. Smelt sukker til det blir gyllent som karamell. Ha i hasselnøttene og bland sammen så de er dekt av det smeltet sukkeret. Ha det på et stekebrett med bakepapir og press det utover så godt du greier. Avkjøl det på et kaldt rom eller ute.

  4. Smelt nougat over vannbad eller i mikro.

  5. Når hasselnøttene er harde ha de på en fjøl og hakk dem med en brødkniv. Ha det oppi den smeltet nougaten. Bland sammen.

  6. Smelt sjokolade over vannbad eller i mikro.

  7. Finn frem en konfektform og ha i bronsestøv hvis du ønsker. Ha oppi 1/2 til 1 ts sjokolade i hver form og dra oppover kantene. Sett i kjøleskapet i minst 15 minutter.

  8. Ta ut av kjøleskapet og ha i nougatfyllet. La det være igjen litt plass på toppen og dekk med sjokolade. Sett tilbake i kjøleskapet i minst 30 minutter.

  9. Ta konfektene ut av formen når de er ferdige og skjær av den ekstra sjokolade rundt. Da er det bare å spise dem. Oppbevares i kjøleskapet i en tett boks.
320 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page