top of page
  • Forfatterens bildeTiril Glasø Holseter

Vegansk kyllingburger

Perfekt sommermat. Kan stekes på grillen eller i stekepanna.

Oppskrift til 1-2 personer


Dette trenger du:


Hamburgerbrød

- 1 ss surdeigsstarter eller 1/4 pakke fersk- eller tørr gjær

- 2,5 dl vann

- 0,25 ss salt

- 2 ss knuste linfrø (kan sløyfes)

- 100 gram sammalt hvetemel

- 200 gram hvetemel

- plantemelk til pensling

- sesamfrø


Kyllingburger

- 270 gram tofu

- 1,75 ss maisenna

- 1,75 ss kyllingkrydder, allround krydder eller grillkrydder

- 1,25-2 ss plantemelk

- 2-4 ss griljermel


Dressing

- 100 gram vegansk rømme

- 3 ss sweet chili saus


Tilbehør:

- 2-4 salatblad

- avokado

- paprika

- tomat


Dette gjør du:

  1. Hvis du skal lage hjemmelagde hamburgerbrød, start med dette. Hvis du baker med surdeig, sett deigen 12 timer før du skal bake den ut. Hvis du baker med gjær, sett deigen 1 time før. Ha først surdeigsstarter/gjær, vann (kaldt hvis du baker med surdeig og lunkent hvis du baker med gjær), salt og knuste linfrø. Bland sammen til surdeigen/gjæren løser seg opp. Ha i sammalt- og fint hvetemel og elt til en deig. Ha over et vått bolletrekk eller lignende. La deigen heve så lenge som den skal. Mat surdeigsstarteren med 2 ss hvetemel og litt og litt vann til du får en tykk, limete konsistens. La den stå på benken i 12 timer, før du setter den tilbake i kjøleskapet.

  2. Neste dag eller 1 time senere, ha deigen ut på benken med mye mel. Del opp i 6 emner, som er ca. 95 gram hver. Rull til boller og legg på et stekebrett med bakepapir. Ha over et håndkle og la etterheve. 1 time hvis du baker med surdeig og 30 minutter hvis du baker med gjær.

  3. I mens det etterhever kan du lage burger. Ha tofuen ut av pakken og press ut den væsken du greier mellom et håndkle eller tørkepapir. Ikke press for hardt, bare forsiktig. Del tofuen i to eller fire, hvis du ønsker at burgerne skal være smalere og enklere å spise. Hvis du deler den i fire må du doble mengden maisenna, krydder, plantemelk og griljermel.

  4. Finn frem tre skåler. Ha maisenna og kyllingkrydder i den ene og bland det sammen. I den andre ha plantemelk. Griljermel i den tredje. Dypp tofuskivene først i plantemelk, så i krydderblandingen, tilbake i melken og til slutt i griljermelet. Pass på at de blir helt dekt av krydderblandingen og griljermelet.

  5. Lag dressing ved å blande rømme og sweet chili saus sammen.

  6. Vask salat. Skjær opp avokado, paprika og tomat, eller annet ønsket tilbehør

  7. Sett ovnen på 225 grader og pensle toppen av burgerbrødene med plantemelk og strø over sesamfrø. Sett midt i ovnen i 15-18 minutter. Når de er ferdigstekte, ta de ut og hell de på en rist for avkjøling.

  8. I mens de avkjøles, stek burgerne i en stekepanne i litt olje. Stek til de er gylne og sprø på begge sider. Du kan også steke de på en grill, hvis du har det.

  9. Del burgerbrødene i to og smør dressing på begge sidene. Legg salat på underdelen av brødet, så kyllingburger, deretter ønsket tilbehør og ha toppen av burgerbrødet på. Nyt!263 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page