top of page
  • Forfatterens bildeTiril Glasø Holseter

Vegansk kinder maxi

Denne oppskriften fant jeg på tilbake i 2021. Har oppgradert den litt og er oppskrift nummer 3 i serien "min veganske sjokoladefabrikk".

Oppskrift til 8 store kinder maxi


Dette trenger du:

- 180 gram vegansk melkesjokolade

- Konfektform med avlange former (du kan også bruke en annen konfektform og heller lage flere små kinder maxi)

- 90 gram vegansk kremost

- 90 gram vegansk hvit sjokolade

- 0,75 ss vaniljesukker

- 1,75 ss melis


Dette gjør du:

  1. Smelt melkesjokolade i mikro eller over vannbad. Finn frem en konfektform med avlange former. Du kan bruke en konfektform med små former og lage flere, men mindre konfekter. Ha rundt 1-2 ts sjokolade i hver form og dra oppover kantene, så både bunnen og sidene er dekt. Sett i kjøleskapet for at det skal stivne.

  2. Lag fyllet ved å ha kremost i en bolle. Pisk kremosten alene hvis den er litt hard, for å unngå klumper. Deretter ha i smeltet vegansk hvit sjokolade, som du enten har smeltet i mikro eller over vannbad. Pisk dette sammen. Til slutt ha i vaniljesukker og melis og pisk det inn.

  3. Ta ut konfektformen av kjøleskapet og ha i fyllet i hver form. Ha fyll helt opp til toppen, men stryk med undersiden av skjeen så det blir jevnt og plass til sjokolade. Topp med resten av den smeltet melkesjokolade og smør det jevnt over hver form. Sett tilbake i kjøleskapet. La stå minst i 30 minutter til 1 time for at det stivner helt og de er kalde. Ta dem forsiktig ut av konfektformen og skjær av den ekstra sjokoladen rundt hver sjokolade. Oppbevares i kjøleskapet i en tett boks i 3-4 uker eller fryses i opp til 1 år. Men tror ikke de holder seg å lenge at de trengs å oppbevares, for disse er gode!1 015 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page