top of page
  • Forfatterens bildeTiril Glasø Holseter

Vegansk kinder bueno

Oppdatert: 13. okt. 2022

Endelig dro jeg ut finger'n og prøvde å veganisere kinder bueno. Og jaggu meg fikk jeg det til! Jeg vil si det ble meget vellykket.

Oppskrift til 8 store kinder bueno


Dette trenger du:

- 180 gram "melkesjokolade"

- 50 gram hasselnøtter

- 75 gram hvit sjokolade

- 1 ts vaniljesukker

- 1 klype salt

- 8 Sætre gullvafler


Dette gjør du:

  1. Sett ovnen på 160 grader og stek hasselnøtter i midten i 20 minutter.

  2. Når de er avkjølt, gni nøttene i mellom fingrene så skallet faller av.

  3. Ha dem i en blender og blend til "mel". Smelt hvit sjokolade i mikroen eller vannbad. Ha i blender'n sammen med vaniljesukker og salt. Blend sammen til en rennende blanding.

  4. Smelt "melkesjokolade" og finn frem en sjokoladeform. Jeg kjøpte min på bakeren og kokken, den har 8 store avlange former. Ha 2 ts av den smelta sjokoladen i hver form og smør det oppover kantene. Se video på min Instagram @veganskefristelser eller min facebook-side Veganske fristelser. La det stå i kjøleskapet til det har stivnet helt.

  5. Deretter ha i fyllet, ca. 2,5 ts i hver form. Finn frem Sætre gullvafler og del dem i to. Legg i hver form og press dem litt nedi. Til slutt topp med 2 ts smeltet sjokolade på hver form. Sett tilbake i kjøleskapet for at alt skal bli kaldt og stivne.

  6. Etter noen timer er det bare å spise sjokoladene! De oppbevares i kjøleskapet.

823 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page