top of page
  • Forfatterens bildeTiril Glasø Holseter

Vegansk karamellkonfekt / smil

Lag konfekt i romjulen! Denne konfekten med karamellfyll smaker som en vegansk versjon av sjokoladen smil.

Oppskrift til 30 konfekt

Dette trenger du:


Karamellfyll

- 1 dl sukker

- 0,25 dl vann

- 40 gram vegansk smør

- 0,75 dl vegansk fløte


Konfekt

- gullstøv som egner seg til mat

- 220 gram vegansk sjokolade


Dette gjør du:

  1. Ha sukker og vann i en kasserolle. Ha på høy varme og følg med. IKKE rør i blandingen. Ta den av platen når karamellen har blitt gyllen. Dette tok rundt 8 minutter for meg. Hvis du skal være så uheldig at den blir litt mørkere i fargen, kan den fortsatt reddes.

  2. Ha i vegansk smør og pisk det fort inn.

  3. Deretter ha i vegansk fløte og sett kasserollen tilbake på platen. Ha på medium til høy varme i mens du visper. Hvis du hadde en gyllen karamell, la det koke i 10 minutter. Hvis din ble litt mørkere i fargen, la det koke i 5 minutter.

  4. Ta av varmen når den er ferdigkokt og ha det i en skål. La den avkjøle seg til den får litt lavere temperatur.

  5. Deretter sett den i kjøleskapet for å avkjøle seg helt, så den tykner. Dette tar rundt 3 timer.

  6. Ta den ut av kjøleskapet og bruk en visp til å røre i den.

  7. Smelt sjokolade over vannbad og finn frem en konfektform. Jeg har gullstøv i bunnen og på kantene. Ha i sjokolade som dekker litt under halvparten av formen. Dra oppover kantene og hakk formen ned i benken sånn luftboblene forsvinner. Pass på at det ikke er for tynt med sjokolade på kantene, for da kan det bli hull i konfekten. Jeg drar sjokolade i bunnen en gang til oppover kantene. Sett i kjøleskapet i minst 15 minutter til det har blitt kaldt.

  8. Ta ut av kjøleskapet og ha i karamellfyllet. Ikke ha i for mye fyll, for det være igjen litt plass på toppen. Topp med sjokolade og gjerne hakk formen ned i benken igjen. Sett tilbake i kjøleskapet i 30 minutter, eller eventuelt til det har stivnet helt.

  9. Ta konfekten ut av formen og kutt av sjokoladen som er rundt. Oppbevares i kjøleskapet i 2-3 uker eller fryses i opp til 1 år.
328 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page