top of page
  • Forfatterens bildeTiril Glasø Holseter

Vegansk kantarellsuppe med focaccia

Nå kan du få tak i skogens gull, så da må du lage denne suppen! Den perfekte høstmiddagen.

Oppskrift til 2-3 personer


Dette trenger du:


Kantarellsuppe

- 400 gram kantareller

- 1 løk

- 4 fedd hvitløk

- 6 dl vegansk fløte eller kokosmelk

- 2 dl vann

- 2 ss grønnsaksbuljong

- 2 ts muskatnøtt

- 1 ts pepper

- 1 boks linser


Focaccia (liten, doble oppskriften hvis du vil ha til en langpanne)

- 1 toppet ss surdeigsstarteren (kan byttes ut med 1/4 pakke gjær)

- 1/2 ss salt

- 5 dl vann (kaldt hvis du baker med surdeig og lunken hvis du baker med gjær)

- 600 dl hvetemel

- olivenolje

- flaksalt

- rosmarin


Dette gjør du:

  1. Hvis du baker med surdeig sett deigen 12 timer før og 1 time før med gjær. Ha surdeigsstarter/gjær i en bolle sammen med vann og salt. Bruk en kjøkkenmaskin eller rør for hånd til surdeigen/gjæren har blitt oppløst. Ha i hvetemel og elt til en deig ved hjelp av maskinen eller hendene. Ha over et vått bolletrekk eller lignende, og la den heve på benken. 12 timer hvis du baker med surdeig og 1 time hvis du baker med gjær. Husk å mat surdeigsstarteren med cirka 2 toppet ss hvetemel og litt og litt vann til du får en limete og tykk konsistens. La stå på benken i 12 timer før du setter den tilbake i kjøleskapet.

  2. Når deigen er ferdighevet, finn frem en ildfast form. Ha på bakepapir og velt deigen på den. Ha over litt olivenolje og dra deigen utover så den dekker formen. La den etterheve i 1 time hvis du baker med surdeig, og 30 minutter hvis du baker med gjær.

  3. Sett ovnen på 225 grader. Når deigen er ferdighevet, lag groper i deigen ved hjelp av presse fingrene over den. Strø over flaksalt og rosmarin. Sett midt i ovnen eller på nest nederste skinne i 45 minutter. Pass på at den ikke blir for godt stekt på toppen, hvis du har en ovn med mye overvarme sett den lengre ned.

  4. I mens focacciaen stekes, lag suppen. Start med å fjerne skitten fra kantarellen ved hjelp av en kost eller lignende. Stek dem i en tørr gryte.

  5. Finhakk løk og glans det i en stekepanne med på medium til høy varme. Når den er myk, ha i presset/hakket hvitløksfedd og la det stekes på lav varme. Når den har stekt i 2-3 minutter, ha løken sammen med soppen.

  6. I gryta ha oppi fløte, vann, grønnsaksbuljong, muskatnøtt, pepper og skylte linser. Bruk en stavmikser til å blende alt sammen. Når det er gjort, varm opp suppen.

  7. Skjær opp den avkjølte focacciaen i ønskelig store biter og server dem med suppen. Nyt!175 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page