top of page
  • Forfatterens bildeTiril Glasø Holseter

Vegansk japp

En av mine favorittsjokolader før jeg ble veganer. Dette er episode 2 i serien "min veganske sjokoladefabrikk", der jeg veganiserer tradisjonelle sjokoladebarer.

Oppskrift til ca. 25 biter


Dette trenger du:


Nougatfyll

- 600 gram vegansk nougat


Karamell

- 100 gram vegansk smør

- 2 dl vegansk fløte

- 100 gram sukker

- 1 dl lys sirup

- 1 klype salt


Sjokoladefyll

- 250 gram vegansk sjokolade

- 1 ss kokosolje


Dette gjør du:

  1. Start med å lage karamell. Ha alle ingrediensene som trengs i en dypbunnet kjele. Kok opp i mens du rører. La det koke på medium varme i 20-30 minutter. Sjekk om den er stiv nok, ved å ta dråpetesten. Du trenger et glass kaldt vann og ha litt av karamellen i vannet. Ta ut karamellen og hvis du kan lage den til en kule, så er den ferdig. Hvis den er for klissete, så la den koke litt til. Når jeg dobler oppskriften kokte jeg i akkurat 40 minutter. Når den er ferdigkokt, la den avkjøle seg.

  2. Smelt nougat over vannbad eller i mikro. Finn frem en form som er rundt 30 x 20 og ha i bakepapir. Når jeg doble oppskriften brukte jeg en form som var cirka 35 x 25. Hell over den smeltet nougaten og sett i kjøleskapet.

  3. Når nougaten har stivnet, hell på karamellen og sett tilbake i kjøleskapet.

  4. Smelt sjokolade i mikroen eller over vannbad. Ha i kokosolje når sjokoladen er smeltet og rør sammen. Hell det over karamellen og sett tilbake i kjøleskapet. La den stå i noen timer for å stivne og bli helt kald.

  5. Skjær opp i så store biter du ønsker og nyt. Oppbevares i kjøleskapet i en tett boks, men disse skal jeg love deg forsvinner fort!465 visninger2 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

2 Comments


tora.kst
Jun 18, 2023

Wow! Hvor fant du vegansk nougat? Så digg. Kjøpte disse på vegetarfestivalen og de var knallgode!

Like
Tiril Glasø Holseter
Tiril Glasø Holseter
Jun 18, 2023
Replying to

Tusen takk! Så kjekt å høre :D Jeg kjøpte det på summerbird på nett :)

Like
bottom of page