top of page
 • Forfatterens bildeTiril Glasø Holseter

Vegansk fudgekake

Oppdatert: 21. des. 2022

Denne kaken brukte jeg å lage når jeg jobbet som baker for en del år tilbake. Nå har jeg veganisert den og oh my gosh! Skal lenge lete etter en bedre kake. Den smelter i munnen og vil imponere alle i senk. Til og med glutenfri.

Oppskrift til en langpanne


Dette trenger du:

- 100 gram hasselnøtter, mandler eller peanøtter UTEN salt

- 100 gram vegansk hvit sjokolade (Man kan kjøpe på veganlife, diggbox eller søstrene grene. Hvis du ikke får tak i, kan du fint bruke vegansk melkesjokolade)

- 125 gram vegansk smør (jeg baker alltid med eldorado smøremykt)

- 200 gram sukker

- 0,75 dl kikertlake

- 150 gram mandelmel

- 1/2 ts flaksalt

- 1/2 ts vaniljesukker

- 1/2 ts bakepulver


Pynt

- 75 gram vegansk hvit sjokolade (eller vegansk melkesjokolade)

- Freia karamellsaus


Dette gjør du:

 1. Sett ovnen på 160 grader. Ha nøtter utover et stekebrett med bakepapir. Sett midt i ovnen når den er varm og stek dem i 20 minutter.

 2. I mellomtiden smelt hvit sjokolade og smør. Jeg bruker mikroen på middels varme i 2,5 minutter.

 3. Vei opp mandelmel og ha flaksalt, vaniljesukker, bakepulver i samme skål.

 4. Når nøttene er ferdigstekte, la de avkjøle seg før du gnir av skallet med fingrene. Eller bruk hansker når de fortsatt er varme, hvis du er like utålmodig som meg.

 5. Ha kikertlake og sukker i en kjøkkenmaskin. Pisk stivt i 7-10 minutter. Det går fint om massen ikke er så stiv at du kan holde den opp ned. Så lenge den er som en fluffy eggedosis, er det bra nok. I mellomtiden grovhakk nøttene.

 6. Ha i smeltet hvit sjokolade og smør i den stive massen. Pisk det inn, ikke lenge bare til det er blandet sammen. Ha i det tørre og pisk inn. Til slutt nøttene og gjør det samme.

 7. Ha røren utover et stekebrett med bakepapir. Stekebrettet MÅ ha høye kanter, ellers flyter røren ned i ovnen. Om du skal doble oppskriften, må du steke det på to brett i to omganger. Stek i ovnen på 160 grader i 30 minutter.

 8. Ta ut og avkjøl helt.

 9. Smelt sjokolade til pynt. Lag mønster med en skei. Gjør det samme med karamellsaus, men bare bruk flasken. Se på videoen for hvordan jeg gjør det.

 10. Skjær opp kaken og sett kaldt før servering.1 499 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page