top of page
  • Forfatterens bildeTiril Glasø Holseter

Vegansk dumle

Oppdatert: 5. sep. 2023

Seig og klissete, akkurat sånn som dumle skal være. Episode 8 av "min veganske sjokoladefabrikk". Serien der jeg veganiserer tradisjonelle sjokoladebarer.

Oppskrift til rundt 32 dumle


Dette trenger du:

- 200 gram vegansk smør

- 4 dl vegansk fløte

- 200 gram sukker

- 2 dl lys sirup

- 2 klype salt

- 335 gram vegansk melkesjokolade


Dette gjør du:

  1. Ha alle ingrediensene utenom sjokoladen i en dypbunnet kjele. Kok opp i mens du rører. Kok i rundt 30-40 minutter. Ta dråpetesten for å sjekke om den er ferdig. Finn frem et glass med kaldt vann. Ha oppi karamellen og hell ut vannet. Ta ut karamellen i bunnen og hvis du kan forme den til en kule, da er den ferdig. Hvis den er for klissete, kok den litt lengre.

  2. Hell karamellen oppi en form med bakepapir, som er 30 x 20 cm. La den avkjøle seg litt, før du setter den i kjøleskapet.

  3. Etter noen timer når karamellen har stivnet og er kald, ha den ut av kjøleskapet. Skjær den opp i 32 cirka like store biter med en skarp varm kniv.

  4. Smelt sjokolade over vannbad eller i mikroen. Gjør klar et brett med plastfolie på. Dypp en og en dumlebit i den smeltet sjokoladen. Jeg bruker en gaffel til å snu dumlen rundt og løfte den ut av sjokoladen. Dra av ekstra sjokolade på kanten av skålen. Legg på brettet med plastfolie.

  5. Når du har dyppet alle i sjokolade, så sett de kaldt. Når sjokoladen har stivnet og dumlen er kald, er den klar for å spise. Oppbevares i tett boks i kjøleskapet i 3-4 uker eller kan fryses i opp til ett år.
926 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page