top of page
  • Forfatterens bildeTiril Glasø Holseter

Vegansk bringebærmarsipan

Marsipan med smak av bringebær. Kan enten bruke bringebærpulver eller bringebærsyltetøy.

Oppskrift til 20 marsipan


Dette trenger du:

- 125 gram mandler/mandelmel

- 125 gram melis (ha i mindre melis hvis du bruker bringebærsyltetøy)

- 0,25 dl kikertlake (eventuelt bytt ut med bringebærsyltetøy hvis du ikke har eller får tak i bringebærpulver)

- 2,5 ss frysetørket bringebærpulver (dropp dette hvis du bruker bringebærsyltetøy)

- 150 gram vegansk sjokolade


Dette gjør du:

  1. Hvis du skal lage eget mandelmel: kok mandler i vann i 4 minutter. Hell av vannet og ha de på et håndkle. Legg også et håndkle over, så de holder seg fuktige og la de avkjøle seg litt. Når de er litt kaldere, press ut hver mandel ut av skallet. Sett ovnen på 90 grader i mens du gjør dette.

  2. Ha de skåldede mandlene på et stekebrett med bakepapir. Sett midt i ovnen for å tørke dem. Ha ovnsdøra på gløtt, for eksempel sett en tresleiv i mellom døren. La det stå sånn i 1 time.

  3. Ta det ut av ovnen og la dem bli avkjølt. Bruk en mandelkvern, blender eller food processor til å kverne mandlene. Pass på å ikke kjøre dem for lenge hvis du bruker blender eller food processor. Det skal bare bli mel, ingen av oljene til nøttene skal komme ut for da ender det opp som mandelsmør.

  4. Ha mandelmelet i en bolle sammen med melis, kikertlake/bringebærsyltetøy og eventuelt bringebærpulver. Bland sammen og kna til en marsipan. Dette tar litt tid, men ikke gå for fristelsen å ha i mer væske!

  5. Rull/klem sammen til kuler. Smelt sjokolade og dypp hver marsipankule i sjokolade. Jeg brukte en gaffel for å rulle dem i sjokoladen. Legg på et brett med plastfolie. Sett kaldt til det stivner.

  6. Nytes der og da eller oppbevares i kjøleskapet i 2-3 uker eller fryses i opp til 1 år.168 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page