top of page
  • Forfatterens bildeTiril Glasø Holseter

Vegansk bamsemums

Ja, du hørte riktig!

Oppskrift til ca. 19 bamser


Dette trenger du:


Sukkerblanding

- 1,5 dl vann

- 350 gram sukker

- 1 ss sirup


Stiv blanding

- 0,75 dl kikertlake

- 1 ts vaniljesukker


Agar agar-blanding

- 10 gram agar agar

- 1,5 dl vann


Melis- og maisennablanding

- 50 gram melis

- 2 ss maisenna


Sjokolade

- 165 gram vegansk sjokolade

- 0,5 ss kokosolje


Dette gjør du:

  1. Ha vann, sukker og sirup i en kasserolle og kok i mens du rører. Kok på medium varme i rundt 15-20 minutter. Når jeg dobler oppskriften koker jeg det i akkurat 30 minutter. For å sjekke om den er ferdig, ta dråpetesten. Finn frem et glass med kaldt vann og ha opp i litt av sukkerblandingen. Hell av vannet og ta ut det som ligger i bunnen. Hvis du kan forme den til en kule, så er blandingen ferdig. Hvis den er for klissete, kok litt lengre.

  2. Ha kikertlake i en ren bolle og pisk ved hjelp av en kjøkkenmaskin med visp. Pisk til skum, dette tar 5-10 minutter. Det skal være så stivt at du kan holde bollen opp ned. Når den er ferdig, ha oppi vaniljesukker og pisk inn.

  3. Finn frem en form som er cirka 30 x 20 cm. Hvis du dobler oppskriften bruk en form som er 35 x 25 cm. Dekk bunnen av formen med plastfolie.

  4. Sett sukkerblandingen på lav varme så den blir helt flytende igjen. Ha agar agar og vann i en liten kjele. Kok opp i mens du rører. Når den har tyknet og kokt i rundt 2-3 minutter, så er den ferdig. Hell agar agar-blandingen oppi sukkerblandingen i mens du rører. Skrap ut siste rest med en ren slikkepott. Hvis det blir noen klumper, så kok opp igjen blandingen så de løsner opp.

  5. Sett på maskinen med skummet i og la det piskes i mens du heller i væsken i en tynn stråle. Pass på at den treffer rett ned i skummet og ikke på sidene, for da vil blandingen stivne. Husk å bruk en ren slikkepott når du skrapet ut restene. Pisk godt sammen så alt er blandet. Hell den ferdige blandingen oppi formen med plastfolie og sett i kjøleskapet. La den stå der i noen timer til den er helt stiv og kald.

  6. Når marshmallowen er stiv nok, ta den ut av kjøleskapet. Finn frem et brett og ha plastfolie på det. Bland sammen melis og maisenna og strø halvparten av blandingen på brettet med plastfolie. Velt marshmallowsen på brettet og dra av plastfolien på den. Strø over resten av melis- og maisennablandingen på marshmallow'en.

  7. Gjør klar et brett nummer 2 med plastfolie, for å legge de ferdige bamsene på. Finn frem en bamseutstikker og gni den i litt av den tørre blandingen. Press ut bamser og husk å dypp den i melis- og maisennablandingen mellom hver utstikk. Hvis du ikke har bamseform, kan du bruke en annen utstikker eller bare skjære opp marshmallows'en i firkanter med en kniv. Dekk hver bamse/bit godt i melis- og maisennablandingen og legg dem på det andre brettet.

  8. Smelt sjokolade i mikroen eller over vannbad. Når den er ferdigsmeltet, ha i kokosolje og bland sammen. Dypp hver bamse i den smeltet sjokoladen. Bruk en gaffel til å forsiktig snu bamsen, så den blir dekt av sjokolade. Dra av den ekstra sjokoladen på kanten av skålen/bollen og legg bamsemumsen tilbake på brettet. Sett kaldt for at de skal stivne og bli kald.

  9. Når de er ferdige, dra de av plastfolien og oppbevar bamsemumsen i en tett boks i 3-4 uker. Eller frys og de holder seg i opp til 1 år.
1 106 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page