top of page
  • Forfatterens bildeTiril Glasø Holseter

Vegansk appelsin-ostekake

Siste påskeoppskrift fra meg! Ostekake med appelsinsmak og god kjeksbunn. Syns det ble litt lite kjeks (se bilde), så valgte å doble den på oppskriften. Nå tar jeg ferie og skal kose meg med alt jeg har laget. Mistet den første ostekaken jeg lagde i gulvet (se video på nettsiden min, Instagram eller Facebook). Når man sto opp i det var det utrolig kjipt, men etterpå ekstremt komisk. Ble ekstra arbeid for å si det sånn. God påskeferie til alle sammen. Og til dere som jobber, takk <3

Oppskrift til 1 ostekake som er 19 cm rund og 7 cm høy


Dette trenger du:


Bunn

- 290 gram kjeks (jeg brukte sibas)

- 115 gram vegansk smør


Ostefyllet

- 200 gram vegansk kremost

- 200 gram vegansk rømme

- 2 dl appelsinjuice

- 1 ts vaniljesukker

- 1,5 dl vegansk fløte

- 75 gram sukker

- 3 dl vann

- 2 ss agar agar (kjøpes på helsekost- og internasjonale butikker)


Topp

- appelsinmarmelade


Dette gjør du:

  1. Start med å knuse kjeksene i en blender eller food processor. Når de er som mel, ha i smør og blend det sammen til en fast blanding. Finn fram en springform på cirka 19 cm, ta av bunnen og sett den på et kakefat. Ha utover kjeksblandingen i formen. Sett i kjøleskapet.

  2. Så lager du ostefyllet. Da begynner du med å ta fram en bolle og ha i kremost, rømme, appelsinjuice og vaniljesukker. Visp alt sammen.

  3. Deretter pisk fløte og sukker i en kjøkkenmaskin til det blir en fast krem. Dette tar cirka 1 minutt.

  4. Ha innholdet i bollen sammen med kremen og pisk alt sammen.

  5. Deretter ha vann og agar agar i en kasserolle. Pisk det sammen. Kok opp i mens du rører. La det koke i cirka 1 minutt.

  6. Sett på maskinen, så den pisker fyllet i mens du har i agar agar blandingen. Du må være rask, for det stivner fort. Bruk en slikkepott til å få ut det du greier fra kasserollen. Ikke ta med det som har stivnet i den, for da blir det klumper i ostekaken. Pisk alt sammen fort, så alt blir godt blandet. Ha det oppå kjeksbunnen og sett kaldt i kjøleskapet i noen timer.

  7. Server med å ha et tynt lagt med appelsinmarmelade på toppen. Nyyyt!
527 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page