top of page
  • Forfatterens bildeTiril Glasø Holseter

Tofubowl med hummusdressing og quinoa

Episode 6 av enkle veganske middager. Sprø tofu, hummusdressing uten olje, quinoa og en salat med mye godt i. Raskt og lett måltid, perfekt i sommervarmen. Middag til neste uke?

Oppskrift til 2 personer


Dette trenger du:


Sprø tofu

- 400 gram tofu (kjøper på internasjonale butikker)

- 1,5 ts salt

- 0,5 ts pepper

- 1,5 ss maisenna


Quinoa

- 2 dl quinoa

- 4 dl vann

- 1 ss grønnsaksbuljong


Hummusdressing

- 1 boks kikerter med kikertlake

- 2 toppet ss tahini

- 1 ts hvitløkspulver

- 1 ts løkpulver

- 1/2 ts salt

- 1/2 ts pepper

- 1 skvis sitronsaft


Salat

- grønnkål

- spinat

- 1 mango

- 1 agurk

- 1 spisspaprika

- 1 boks mais

Dette gjør du:

  1. Sett ovnen på 225 grader.

  2. Press ut den væsken du greier fra tofuen. Gjør det forsiktig, så tofuen ikke smuldrer. Skjær opp i små terninger og ha i en bolle. I bollen ha oppi salt, pepper og maisenna. Bland forsiktig sammen med en slikkepott. Ha utover et stekebrett med bakepapir. Sett midt i ovnen i 30-35 minutter.

  3. Skyll quinoa og ha det i en liten kasserolle. Ha på høy varme til du har kokt vekk væsken. Ha oppi vann og kok opp. Til slutt ha i grønnsaksbuljong og la koke på lav varme, så lenge det står på pakken. Avkjøl når alt vannet er kokt bort.

  4. Lag hummus ved å helle en boks kikerter med kikertlake oppi et glass. Ha i tahini, hvitløkspulver, løkpulver, salt, pepper og sitronsaft. Blend med en stavmikser til en dressing.

  5. Lag salat ved å skjære agurk, paprika og mango i små biter. Ha det oppi en bolle. Hell av væsken til hermetisk mais og ha maisen oppi med det andre. Deretter ha oppi vasket grønnkål i biter og spinat. Bland sammen.

  6. Server bowl med å fylle skålen halvparten med salat, 1/4 med tofu og samme med quinoa. Til slutt ha hummusdressing i midten eller over alt. Spis og nyt!139 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page