top of page
  • Forfatterens bildeTiril Glasø Holseter

Mumiepølser

Innbakte veganske pølser. Perfekt festmat!

Oppskrift til 15 pølser


Dette trenger du:

- 1 toppet ss surdeigsstarter eller 1/4 pakke gjær

- 2,5 dl vann

- 1/4 ss salt

- 400 gram hvetemel

- 15 veganske pølser

- plantemelk

- 30 pepperkorn


Dette trenger du:

  1. Hvis du baker med surdeig sett deigen 12 timer før. Hvis du baker med gjær sett den 1 time før. Ha surdeig/gjær, vann og salt i en bolle. Bruk kaldt vann hvis du baker med surdeig, og vann med kroppstemperatur hvis du baker med gjær. Bland sammen til surdeigen blir oppløst. Ha i hvetemel og elt til en deig. Sett til heving. Husk å mat surdeigsstarteren med 2 toppet ss hvetemel og litt og litt vann til et tykk og limete konsistens. La den stå på benken i 12 timer før du setter den tilbake i kjøleskapet.

  2. Når deigen er ferdighevet, ha den på benken som har mel på seg. Kjevle den utover til et rektangel. Skjær opp deigen i 15 strimler. Dra strimlene så de blir lengre. Ta en pølse og start med å feste deigen øverst på den. Deretter la det være et mellomrom for ansiktet til mumien. Så snurr deigen nedover pølsen til den er helt dekt. Se videoen under for hvordan man gjør det. Gjør det med alle pølsene. Legg de på et stekebrett med bakepapir. La de etterheve i 1 time.

  3. Sett ovnen på 200 grader. Når de er ferdighevet, pensle de med plantemelk og sett de midt i ovnen i 25 minutter.

  4. Skjær to snitt i hver pølse og press inn pepperkorn som øyne. Husk å ta ut pepperkornene før du spiser pølsene, for ellers blir det en ubehagelig overraskelse.

  5. Server med ketchup eller hva du møtte ønske.104 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page