top of page
  • Forfatterens bildeTiril Glasø Holseter

Maki med stekt tofu

Oppdatert: 10. jan.

Hjemmelaget vegansk sushi med kremost, stekt tofu, mango, avokado og tangkaviar på toppen.

Oppskrift til 32 biter


Ris

- 2,5 dl ris

- 5 dl vann

- 0,4 dl riseddik

- 1,75 ss sukker

- 1,75 ts salt


Tofu

- 1/2 pakke tofu (135 gram)

- 1/2 ss maisenna

- 1/2 ts salt

- 1/4 ts pepper


Tilbehør:

- 4 noriark

- 100 gram vegansk kremost

- 1/4 stor avokado eller 1/2 liten avokado (kan byttes ut med fks agurk)

- 1/4 stor mango (kan byttes ut med fks jordbær)

- en liten skål med vann

- tangkaviar (kjøpt på coop i Sverige)

- syltet ingefær

- wasabi

- soyasaus


Dette gjør du:

  1. Sett ovnen på 225 grader.

  2. Skyll risen godt i vann og kok opp vann. Ha i den skylte risen og kok risen så lenge det står på pakken eller til vannet har fordampet.

  3. Press ut den væsken du greier fra tofuen og gjør det forsiktig så den ikke smuldrer. Skjær opp halve tofuen opp i 4 skiver og deretter del de skivene i to og to igjen, til du får 16 avlange biter. Ha de i skål/bolle sammen med maisenna, salt og pepper. Bland forsiktig sammen. Ha de på et stekebrett med bakepapir. Sett midt i ovnen i 30-35 minutter. Eller du kan steke dem i stekepannen med litt olje eller i airfryer.

  4. Når risen er ferdig, men fortsatt varm ha i riseddik, sukker og salt. Bland det inn i risen. Ha risen oppi en annen skål sånn at den avkjøler seg raskere.

  5. Når tofuen og risen er avkjølt, fjern skallet fra avokadoen og mangoen. Skjær de i tynne strimler.

  6. Finn frem noriark og smør forsiktig på vegansk kremost på nesten hele arket, utenom den siste øverste delen. Ha på ris og press det utover til et tynt lag som dekker nesten hele papiret, utenom den øverste delen. Nederst på arket legg på avokado, mango og 4 biter av den stekte tofuen. Rull tett sammen. Ha en liten skål med vann ved siden av deg. Dypp fingrene dine i vannet og ha vann på enden av papiret, så det limer seg fast og "låser" sushien. Når du har laget alle fire sushirullene, del hver av dem opp i 8 biter.

  7. Hvis du får tak i, ha på litt tangkaviar på hver sushibit. Server med soyasaus, syltet ingefær og wasabi. Nyt!353 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentários


bottom of page