top of page
  • Forfatterens bildeTiril Glasø Holseter

Asiatisk salat

Kan spises som middag eller lunsj, uansett helt nydelig godt. Med sprø tofu med sweet chili saus, mango, avokado, risnudler og peanøtter, for å nevne noe.

Oppskrift til 4 personer


Dette trenger du:


Sprø tofu

- 1 blokk tofu (270 gram)

- 1 ss maisenna

- 1 ts salt

- 1/2 ts pepper

- 1 dl sweet chili saus


Risnudler

- 2 stk risnudler

- 2 ss grønnsaksbuljong


Salat

- 1/2 agurk

- 1 paprika

- 2 gulrøtter eller 1 squash

- 1 mango

- 1 avokado

- 6 salatblad (jeg brukte hjertesalat)

- 1 lime

- 2 stk vårløk

- en neve koriander

- en neve mynte

- alfalfa spirer

- salte peanøtter


  1. Sett ovnen på 225 grader.

  2. Forsiktig press ut den væsken du greier fra tofuen ved hjelp av et håndkle eller tørkepapir. Kutt opp i små terninger og ha i en bolle sammen med maisenna, salt og pepper. Bland forsiktig sammen. Ha på et stekebrett med bakepapir og sett inn i ovnen når den er varm, i 30-35 minutter.

  3. Ha risnudler i en stor skål og ha i grønnsaksbuljong. Hell over kokende vann som dekker nudlene. Snu på dem underveis så alt blir like mykt.

  4. Skjær agurk, paprika, mango og avokado i strimler/staver. Kutt opp salatbladene. Jeg bruker spiralizer på squash/gulrot, men du kan også bare kutte dem i staver. Ha alt opp i en salatbolle. Press over limesaft.

  5. Hell av vannet på risnudlene og ha det i salaten. Bland alt sammen.

  6. La tofuen avkjøle seg før du har det tilbake i en bolle sammen med sweet chili saus. Vend det inn. Ha det på toppen av salaten.

  7. Skjær opp vårløk og ha det på salaten. Fjern stilkene fra koriander og mynte. Strø over urtene sånn som de eller finhakk dem først, hvis bladene er litt store. Til slutt ha på salte peanøtter og server.303 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page