top of page
  • Forfatterens bildeTiril Glasø Holseter

Whole food plant based dag 3

Jeg og kjæresten har bestemt oss for å spise whole food plant based i en måned, for å sjekke hvordan vi føler oss. Whole foods betyr hel mat og minst mulig prosessert. Som vil si belgvekster, korn, frukt, grønnsaker, nøtter og frø. Så da skal jeg vise hva jeg spiser hver dag og dele det med dere.


Etter jula var vi ganske lei tung mat og sukker, så da ønsket vi å prøve noe nytt. Det er ikke for at vi skal gå ned i vekt eller bli kjempesunn, men for å se hvordan kroppen reagerer. Vi spiser normalt allerede ganske næringsrikt, men gøy å virkelig gå all in en måned for å se om det gjør en forskjell. Til slutt kommer jeg til å oppsummere det positive og negative, i tillegg til en konklusjon om hvordan det gikk.


For at jeg skal kunne klare å dokumentere denne prosessen så blir ikke filmingen like bra som normalt. Noen ganger kommer jeg til å prate, men andre dager er for dårlig til det. I tillegg kommer jeg ikke alltid til å lage nøyaktige oppskrifter, så jeg både sparer tid og energi på kjøkkenet. Med skikkelig filming og ta bilder så tar matlagingen normalt over dobbelt så lang tid. Så det blir litt mer vlog-style på disse videoene. Håper du lar deg inspirere av matrettene!


Husk å ikke sammenligne deg selv med meg. Det er viktig å ta i betraktning at jeg er kronisk syk, har dårlig matlyst og beveger meg mindre enn folk flest. Så derfor spiser jeg ikke like mye som andre.


Frokost:

Smoothie (2 porsjoner)

  • 2 bananer

  • ca. 200 gram mango

  • ca. 100 gram jordbær

  • ca. 100 gram bringebær

  • 2 ss knuste linfrø

  • 2 ss daddelsirup


Topping

  • pasjonsfrukt

  • hampfrø

  • cashewnøtter


Middag:

Ramen

Jeg brukte fersk ingefær istedenfor ingefærpaste, og jeg hadde ikke chili paste så ble red curry paste. I tillegg glemte jeg å ha i gulrot og mais. Jeg vet ramennudler egentlig ikke er whole foods siden det ikke er fullkorn, men var det jeg hadde. Og de måtte brukes opp siden de var gått ut på dato.


Dessert:

Dadler fylt med nøttesmør og flaksalt på toppen
113 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Commentaires


bottom of page