top of page
  • Forfatterens bildeTiril Glasø Holseter

Veganske kokosboller

Altså så godt!

Oppskrift til 45 små kokosboller


Dette trenger du:

- 0,75 dl kikertlake

- 100 gram sukker

- 1 ts vaniljesukker

- 2 ts agar agar

- 100 gram vann

- 45 mariekjeks

- 175 gram vegansk sjokolade

- 4 ts kokosolje

- rundt 100 gram kokosmasse


Dette gjør du:

  1. Pisk kikertlake ved hjelp av en maskin. Gjør dette i to minutter.

  2. I en bolle bland sammen sukker og vaniljesukker. Ha dette i litt og litt imens maskinen fortsetter å piske kikertlaken. Etter 5-10 minutter er den stiv nok og skal vær så stiv at bollen kan holdes opp-ned.

  3. Det neste du skal gjøre må skje raskt, så det er viktig å gjøre klart alt. Ha en sprøytepose med tut i et stort glass eller annen beholder. Finn frem stekebrett og ha på bakepapir. Legg utover 45 mariekjeks, fordel det utover på brettene.

  4. I en liten kasserolle ha i vann og agar agar. Visp sammen og kok opp imens du rører. Når det har kokt i 1 minutt, ha agar agar-blandingen i den stive massen imens det piskes. Det stivner fort i kasserollen, så prøv å gjør det raskest mulig og bare ta med det du greier med en slikkepott. Ikke bruk for lang tid! Gjerne se videoen under.

  5. Så fort du greier, ha det i sprøyteposen og sprøyt på hver mariekjeks. Sett kaldt i minst 2 timer.

  6. Smelt sjokolade og kokosolje sammen. I en annen skål ha kokosmasse. Dypp hver kokosbolle i sjokoladen, eventuelt bruk en skei og ha over. Enten rull eller strø over kokosmassen på kokosbollen. Sett tilbake på brettet og la stå i kjøleskapet i noen timer for å stivne.

  7. Oppbevares i tett boks. Kan fryses!1 209 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentários


bottom of page