top of page
  • Forfatterens bildeTiril Glasø Holseter

Vegansk røkelaks med vegansk egg

Oppdatert: 1. des. 2021

Savner du røkelaks med kokt egg? Jeg har laget en vegansk versjon og både lukt, smak og konsistens ligner. Nyt dette når du skal ha en bedre frokost.

Dette trenger du:


En stor porsjon

"Røkelaks"

- 4 gulrøtter med skall

- grovsalt

- 4 ss soyasaus

- 1 ss liquid smoke

- 2 ss olivenolje

- 20 gram fersk dill


"Egg"

4 stk


"Det hvite"

- 1 dl soyamelk

- 2 ss maisenna

- 1 ts svart salt


"Det gule"

- 0,25 dl soyamelk

- 1 ts maisenna

- 1/4 ts gurkemeie

- 1/4 ts svart salt


Dette gjør du:

  1. Sett ovnen på 190 grader. Ha gulrøttene i en ildfast form og dekk med grovsalt. Sett i ovnen midt i ovnen i 1 time.

  2. I mellomtiden lag eggene. Du starter med å lage "eggehviten". Ha soyamelk og maisenna i en kjele. Bland dette sammen. Kok opp imens du rører og ta av platen med en gang. Ha i svart salt og visp det inn. Deretter ha det i 4 små skåler. (Kan også bruke eggeglass hvis de er runde i bunnen.) Bruk en skei til å dra massen helt ut i kantene. Se video på min Instagram @veganskefristelser eller Facebook-side Veganske fristelser.

  3. Sett det til siden og lag "eggegulen". Ha soyamelk, maisenna og gurkemeie i samme kasserolle som du brukte i sted. Bland det sammen. Kok opp imens du rører og ta av platen med en gang. Ha i svart salt og visp inn. Ha en klatt i hver form. Og sett i kjøleskapet for at det skal stivne.

  4. Når gulrøttene er ferdige, la det avkjøle seg. Når de har gjort det, bruk en liten skarp kniv for å ta av skallet. Det er best å bruke kniven sidelengs og bruke fingrene til å dra av skallet. Når alt skallet er av, bruk en skreller til å lage tynne skiver.

  5. Lag en marinade i en stor form av soyasaus, liquid smoke, olivenolje og fersk dill. Ha i gulrotlaksen og bland godt sammen. La det stå i kjøleskapet, i 2 til 24 timer. Blir mer smak jo lengre den står.

  6. Nyt vegansk røkelaks med vegansk egg på brødskiva!


633 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page